onsdag 13 juni 2012

Sommar i Uppsala

Uppsala på sommaren är inte riktigt lika restaurangintensivt som under övriga året, vilket jag fick bekräftat idag när jag sökte lunchställe i Akademihotellets närhet. Första försöket var Café Alma i universitetshuset, andra försöket var Il Forno på hörnet och tredje försöket var Williams - som ju ligger närmast. Där var det öppet.

Favoritdjur som kommer fram på sommaren.
Den indiska lunchbuffén var helt ok, men man ska vara medveten om att det är många lunchställen som slår igen under den tid när studenterna lämnat stan. Däremot finns det varje år fler uteserveringar med fina lägen att välja på för den som vill sitta ute och njuta av sommarkvällen. En favorit är Le Parc vid Skolgatan som har traditionell meny till rimliga priser, trevlig servis och utmärkt spanläge.

Ett annat ställe med spanläge är V-Dala nations tak där man har fin utsikt över omgivningarna - förutsatt att man kan uppvisa kårleg. Nationerna i Uppsala stänger inte helt för att sommaren kommer, man kan t ex roa sig på bryggan vid Snerikes nation. Där brukar ljudvolymen vara så stark att den som saknar kårleg ändå ges möjlighet att avnjuta musiken från gatan eller parken på andra sidan. Generöst tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar