torsdag 7 juni 2012

Gå en stadsvandring

Akademihotellets gäster har det bra om de är intresserade av historia och kultur. Vi är omgivna av historiska platser och byggnader och många lokaler för kultur av olika slag finns inom några minuters promenad. En guidad tur på Gustavianum, en konsert på UKK, eller ett skådespel på Stadsteatern är några exempel.

Nu har det tillkommit en ny möjlighet: stadsvandringar med guide i Uppsalas gamla kvarter runt Domkyrkan. På lördag kl 14.00 kan man ta sig till Domkyrkans port där vandringen startar. Väderprognosen säger risk för regn, men man kan låna paraply i receptionen.


Fotboll på TV ska helst upplevas i restaurangmiljö på storbildsskärm tycker jag (som inte är fotbollsfantast). Flustret har nio kvadratmeter skärm enligt reklamen och det borde väl kunna duga även för den svagsynte. På lördag kväll startar sändningarna, men första sverigematchen kommer inte förrän på måndag.

Är man mer lagd åt det ornitologiska hållet finns möjlighet att sent på kvällen avnjuta både näktergalens och flodsångarens sköna läten vid Hågabron. På väg dit passar man naturligtvis på att klappa korna som nämndes i min förra blogg. Trevlig helg tillönskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar