fredag 15 juni 2012

Uppcon i helgen.

Om man ser något som liknar seriefigurer med färgade hårvolmar, specialsydda kläder, leksaksvapen och alla möjliga tillbehör som vandrar omkring på stan i helgen så är det absolut inte konstigt. Troligen ser man besökare till Mangamötet Uppcon som är ett stort event på UKK i helgen.

En del av dem bor på Akademihotellet, vilket ju passar rätt bra med tanke på närheten till Vaksala Torg där eventet äger rum. Jag ska inte ge mig på någon beskrivning av vad Manga är, men vi kan nöja oss med att det handlar tecknade serier med japanskt ursprung som spritt sig över världen. Variationsrikedomen är stor och man blir glad när man ser att så många lagt ner så mycket arbete på att skapa sin låtsasidentitet.

Alla vi andra tråkiga medborgare med helt vanliga kläder kan roa oss med en Stadsvandring i klassisk uppsalamiljö. Samling framför Domkyrkan lördag kl 14.00. Vi kan också - som jag tycker verkar vara ett bra tips med tanke på att det blir en skön kväll - leta på en trevlig servering med storbildsteve för att avnjuta matchen Sverige - England med lite nötter och en öl. Trevlig helg tillönskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar