onsdag 15 september 2010

Tips för nöjeshelg

Kulturlivet i Uppsala är livaktigt, särskilt under vinterhalvåret. Teatrar och konsertlokaler, kyrkor och pubar, alla sorters lokaler med alla sorters kulturyttringar finns. Stadsteatern har den största teaterscenen och där finns mycket att se, både små och stora uppsättningar av nytt och gammalt.

Jag tänkte göra reklam för en lite mindre scen som har blivit mycket uppskattad: Regina. Den drivs i kommunal regi och chefen Paul Kessel har själv ett förflutet i nöjsbranschen. Han har bra känsla för att blanda olika typer av teater, musik, dans och annat för att tilltala en stor publik. Både lokala dansgrupper, revyer och lite mera kända svenska och utländska artister finns i programmet. Scenen fungerar alltså både för de oetablerade artisterna i Uppsala och de professionella som också verkar trivas här.

För den som vill koppla av med en nöjeshelg i Uppsala kan det vara en bra lösning att bo på Akademihotellet, äta middag på någon av de närbelägna restaurangerna och sedan bara ha fem minuters promenad till Regina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar