måndag 6 september 2010

Forskarmöten

En stad med två universitet, Sveriges lantbruksuniversitet och Uppsala universitet, har naturligtvis många forskare som deltar i internationella samarbeten. Det innebär också att de själva bjuder in till kongresser och möten i Uppsala. Vill de ha hjälp med arrangemangen kan de anlita Akademikonferens som är en samarbetsenhet för båda universiteten. De kan sköta hela planeringen med hotellbokningar, lokaler, luncher, mottagningar, utflykter och annat som krävs för ett lyckat möte.

Uppsala är en populär plats för kongresser, särskilt vår och höst, även om konkurrensen från huvudstaden är hård - där finns ju mycket större möteslokaler t ex.
Uppsala universitets aula rymmer 1800 sittande och nya konserthuset rymmer 1180, vilket innebär att t ex hjärtläkarkongressen med 30 000 deltagare som nyligen hölls i Stockholm knappast hade Uppsala som alternativ.

Antalet hotellrum i Uppsala är naturligtvis också begränsat, under 2000, men för kongresser av rätt storlek har vi många fördelar. Nära till Arlanda, nära mellan de olika möteslokalerna, nära till Stockholm (!), många historiska sevärdheter t ex. Och deltagare som bor på Akademihotellet med 38 rum brukar vara nöjda - de har nära till allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar