fredag 25 november 2011

Adventshelg

Första advent på söndag och Akademihotellet har redan fått fram alla tillbehör som visar att jultiden närmar sig. Möjligen har inte granen kommit fram än, men det dröjer nog inte länge. Husfrun Susanne och tomten Annie har hängt upp lysande kulor, ställt ut adventsstakar, bytt gardiner, ställt fram julstjärnor och allt möjligt annat. De upplever årets höjdpunkt när den här tiden kommer.

November har varit lite grå så vi behöver adventsljus nu. Snön borde vara här snart, eller åtminstone kylan så man får åka skridsko på Mälaren. Uppsala har starka skridskotraditioner och en kall barvinter fram till jul vore perfekt för oss som gillar blankis.

Besökte igårkväll den utmärkta puben Hijazz som jag brukar rekommendera i min blogg och hörde där ett klezmer-band som var suveränt bra. Klezmer är judisk festmusik kan jag informera den oinvigde. På Hijazz är det musik oftast både torsdag, fredag och lördag.

På första adventssöndagen brukar Domkyrkan vara full till bristningsgränsen och det är en fin upplevelse även för oss som inte ofta går i högmässan. Bereden väg för Herran sjungen av tusen personer till dånande orgel är nog mäktigt även för hedningar. Genrepet av Juloratoriet på lördag kl 15 är ett tips för den som gillar Bach.

Malena Ernman är en av mina favoriter - hon sjunger i konserthuset ikväll. Och på söndag kl 17.00 är det dags för UNTs stora fyrverkeri med musik i Botaniska Trädgården. Förra årets version var mycket bra. Vi hoppas att årets upplaga smäller ännu högre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar