fredag 18 november 2011

Julhetsen börjar nu

Så här års får man ofta höra att tiden går så ofattbart fort - snart är det första advent och jag hinner inte med. Allt som ska planeras för en lycklig jul och roligt nyår, när ska det bli av? Veckorna går och ingen vet riktigt hur de bara kommer och försvinner.

Till alla er som känner igen er i det här vill jag säga: -Det ordnar sig. Det händer faktiskt inget farligt om man skulle missa alla sina viktiga julföreberedelser inklusive storstäd och korvstoppning. Jag tror inte ens att man blir utstött ur samhällsgemenskapen. Snarare kan man kanske få känna att folk tycker att man är lite cool som ställer sig vid sidan om den upplevda hetsen. Man kan koppla av med att lyssna på lite skön musik från någon av Uppsalas alla scener och sedan unna sig en natt på Akademihotellet varefter man njuter av den goda frukostbuffén.

Den som till äventyrs tycker att julstäd och korvstoppning hör till årets höjdpunkter ska naturligtvis ge sig hän med hull och hår, men vi andra kan lugnt låta tiden gå. Det har den gjort i 13,7 miljarder år och inget tyder på någon ändring till jul. Det kan det däremot bli till nästa jul - mayakalandern förutspår jordens undergång 21 december 2012. Då gäller det att städa och stoppa korvar i god tid.

Idag fortsätter installationsföreläsningarna på universitetet och den som är psykologiskt intresserad kan 13.15 lyssna på Can Information Exposure and Sampling Explain Decision Biases? Viktiga frågor, men lite lättviktigare underhållning finns på Stadsteatern där man kan se Tolvskillingsoperan. Vill man ha ännu lättare underhållning kan man imorgon lördag på Konserthuset  höra och se Jonathan Johansson om vilken en recenscent skrev: ”Det närmaste vi i musikväg kan komma en genuint utomkroppslig upplevelse”. Låter väl spännande. Trevlig helg tillönskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar