tisdag 23 augusti 2011

Recce-vecka i Uppsala

Recceveckan pågår för fullt och vi på Akademihotellet befinner oss mitt i händelsernas centrum. Ordet Recce kanske inte är allmänt känt och kräver en förklaring: Nyanlända studenter kallas recentiorer och därav förkortningen recce.

Ankomstveckan 22 - 26 augusti arrangerar kåren en del gemensamma utflykter och träffar för de nya.
Studentnationerna har av tradition lite mera speciella tillställningar där de nya studenterna får delta i alla möjliga lite märkliga upptåg, oftast utklädda efter något tema, och när lekarna är över har man fest och roar sig tillsammans. I gamla tider kunde invigningsriter vara lite grymmare och innehålla inslag av pennalism, men utvecklingen går framåt och numer har de flesta ganska roligt under sin reccevecka.

Många små grupper av studenter ses vandra runt med plakat och banderoller sjungande de sånger som deras värdar lär dem att sjunga. Vi som uppnått mogen ålder är glada att slippa delta i upptågen, men kanske ändå lite avundsjuka på deras sorglösa festande. Tids nog blir de morgondagens beslutsfattare och lever lika ordentliga och skötsamma liv som vi andra. Och vi går ju inte runt i stan och sjunger precis...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar