fredag 12 augusti 2011

Finväder i helgen!

Vi har en strålande augustihelg framför oss och för egen del lämnar jag stan för att plocka svamp i hälsingeskogarna. Björnspaning kan också bli aktuellt, men de är lite skygga så chansen är inte stor. Ett dopp i sjön blir det definitivt redan ikväll när solen sänker sig över bergen vid Norrlandsporten.

För er som är kvar i stan finns hur mycket som helst, en del är gratis och en del får man betala för. Ikväll kan man ha det riktigt bra om man är svag för den göteborgske charmören Håkan Hellström som uppträder på Fyrishov. Om ljudet blir ordentligt uppskruvat kan man kanske avnjuta konserten gratis nere vid ån och lägga pengarna på ett glas vin och något gott att äta istället.

Min favorit i det kulturella utbudet just nu är Författarvandringen som har blivit en sommartradition i Uppsala. I Akademihotellets omgivningar vid Övre Slottsgatan har en del av våra kända författare bott och levat för drygt hundra år sedan. Strindberg, Fröding och Boye är kanske mest kända.

En lokal teatergrupp har gjort en dramatiserad vandringsteater där de alla dyker upp i sina autenstiska miljöer. Publiken följer med och deltar delvis i spektaklet. En idé som jag tycker är genialisk och borde kunna användas på många fler platser; man dramatiserar en historisk verklighet och spelar upp den i rätt omgivning. Start vid Carolina kl 19 och 15.

Stora amerikanska bilar kan avnjutas i Slottsparken på lördag kl 10 - 17 och jag misstänker att det blir cruising genom stan vid lunchtid. Missa inte den chansen att se bilar från den tid när det skapades bilar med individuella former med mycket krom, stora däck och rejäla soffor även i fram. Ljudet av en stor V8 blandat med lite rockabilly på hög volym är vi många som uppskattar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar