torsdag 18 oktober 2012

Lågkonjunktur?

Det talas om att vi är på väg in i en lågkonjunktur. Hotellnäringen brukar vara känslig för sådana förändringar, särskilt de som har stor andel företagskunder. Det gäller också framförallt hotell i de högre prisklasserna, man kan ju spara en del genom att välja hotell i lägre priklass.

Under årets första hälft hade vi på Akademihotellet en sämre beläggning än normalt för den perioden. Vi tror att det delvis berodde på att Uppsala hade färre stora konferenser än vanligt samt att nya Radisson Blu öppnade i maj.

Nu efter sommaren har vi haft en vändning och ser snarare att vi har bättre beläggning än normalt. En möjlig förklaring till det kan vara just det faktum att vi har priser som är lägre än genomsnittet för hotell med centralt läge och trestjärnig standard. De som väljer att bo hos oss får bästa läget, en utmärkt frukost, skön säng och lcd-tv på väggen. Däremot får man inte nattöppen reception, room service och pool på taket. Men priserna är på en behagligt låg nivå.

Vi hoppas naturligtvis också att vår nya hiss, som blivit ett återkommande tema i mina inlägg, ska bli ett populärt besöksmål i Uppsala. Innan jul är den klar - hoppas vi - och då kan man åka upp för att se Villa Anna och Domkyrkan i vinterskrud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar