fredag 26 oktober 2012

Bondpremiär

Vädret i helgen som ligger framför oss blir perfekt för den som gillar höstsol och temperatur strax över noll. Det är nu vi säger till varandra hur fantastiskt fint det är med höstfärger och klar luft, fast vi egentligen är på väg ner i en djup depression som släpper tidigast i mars. Den lögnen har hållit oss nordbor kvar här uppe i norr under många generationer nu.

Naomi Harris och Ola Rapace
Dock finnes några ljuspunkter i mörkret. Nya Bond-filmen Skyfall har premiär. Lisbet Salanders bror Ola Rapace får där till omväxling göra en skurk som försöker ta kål på Daniel Craig som spelar Bond. Craig är för övrigt känd som den skådis som under inspelningen av scener till Girl with a dragon tattoo på Drottninggatan i Uppsala 2011 inte bodde på Akademihotellet trots att han erbjöds nolltaxa.

Där var alltså ett av mina evenemangstips, Skyfall på Spegeln, den stora förträffliga biografen endast sju minuters promenad från Akademihotellet. Filmen om Palme är också ett utmärkt val - en riktigt välgjord dokumentär om en ovanlig politiker. Andra alternativ kan vara Tomas Arnesen som spelar blues på Clarion Gillet redan kl 17 idag, eller kanske Sacred music festival på UKK med himmelsk musik av alla sorter.

Är man ute efter tuffare underhållning kan Killer Queen på UKK kl 20 ikväll passa bra. Ett engelskt tributeband som gör allt för att likna och låta som sina förebilder. Sen finns det förstås möjlighet att bara ta en liten promenad och slinka in på Le Parc på Sysslomansgatan där man kan få ett glas öl och en Toast Skagen av bästa sort.

Trevlig helg tillönskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar