torsdag 26 april 2012

Valborg i Uppsala

Vårens ankomst har firats i alla tider och allra mest och bäst firas den i Uppsala. Studenterna, universitetet, nationerna, kommunen och andra är engagerade i ett traditionellt firande som märks i hela centrala Uppsala. Den som vill se hela programmet för dagen kan klicka här.

Vi på Akademihotellet har i skrivande stund fem rum kvar för natten mot första maj som är bokningsbara. Vill man uppleva firandet på nära håll har vi som vanligt bästa läget i stan: Forsränningen, mösspåtagningen i Carolinabacken, rusningen nerför backen, champagnegaloppen, ODs konsert i Aulan och talet till våren vid Gunillaklockan - allt nås på några minuters promenad.

På senare år har parken vid Ekonomikum blivit en samlingspunkt för studenter där man också brukar ha en rockscen med uppträdanden. Picknick i det gröna med lådvin eller champagne och pizza brukar vara en vanlig företeelse. Själv tycker jag att det är en skön syn med alla glada människor som kopplar av och njuter av festandet. Visst blir en del kanske lite för berusade, inte bara av vårkänslor, men om jag inte minns helt fel var det värre förr. Jag hör till dem som tycker att det mesta i världen faktiskt blir bättre.

Skvalborg, Kvalborg, Valborg och Finalborg infaller i år under en långhelg med klämdag, så man kan misstänka att det blir stark uppslutning från övriga landet, särskilt som väderprognosen just nu är god. Vi hälsar alla besökare och lokala firare välkomna och tillönskar skön Valborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar