fredag 13 april 2012

Konst att uppleva

Konstnären Lars Lerin blev känd för en stor publik när han hade sin utställning på Waldemarsudde 2008. Både kritiker och publik var starkt berörda av hans målningar och man räknade in nästan etthundratusen besökare.

Lerin är högaktuell i Uppsala just nu på två ställen. Man kan dels se hans akvareller utställda på Bror Hjort hus, ett museum som ligger vid Norbyvägen - endast en kort uppfriskande promenad från Akademihotellet. Jag såg den själv i söndags och jag kan lova man behöver inte vara konstkännare för att bli starkt berörd av hans målningar. Utställningen finns kvar till 22 april.

Den andra möjligheten att se Lerin är den mycket välgjorda och starka dokumentärfilm som nu visas på Fyrisbiografen, som ju är belägen på ännu kortare promenadavstånd från nämnda hotell. För dig naken heter filmen och den är en personlig skildring av en period i Lerins liv och hans sökande efter kontakt och närhet. Hans guddotter Sara Broos har gjort filmen under en treårsperiod och den är gjord med mycket känsla och värme.

Idag är det fredag, helgen är nära och man kanske vill ha andra evenemangstips. Det kan man få på Destination Uppsala, där det mesta av Uppsalas nöjesliv annonseras.

Man kanske gillar Sjostakovitch, då har man tur för den världsberömda Brodsky Quartet spelar samtliga hans 15 stråkkvartetter under helgen på UKK. Det finns lättsammare alternativ också: After Work med Blues Friends på Stadsteatern idag klockan 18. Ett glas öl och lite blues är bra för både kropp och själ. Trevlig helg tillönskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar