fredag 20 april 2012

Uppsala är hett

Akademihotellets efterlängtade hiss kan bli lite försenad fick jag veta när vi hade byggmöte med projektledaren igår. Det var bara ett byggföretag som svarat på offertförfrågan och ingen av de två hissleverantörer som svarat kan garantera att de kan leverera för årsskiftet. Vi kan alltså i november ha ett färdigt hisschakt men ingen hiss, om det vill sig illa. Hoppet har inte lämnat oss än, men det är bäst att vara beredd på förseningar.

Uppsala har nog en överhettad byggmarknad just nu, då är det inte många byggföretag som tycker att ett hissbygge är stort nog att räkna på. Inflyttningen ökar och bostadsbristen kommer säkert att finnas kvar ett tag. Jag förstår dem som vill flytta hit - det är en bra stad på många sätt. Lagom stor, nära Arlanda, nära Stockholm, mycket kultur, mycket idrott, nära till Mälaren och dessutom Fyrisbiografen - unik i sitt slag. Som alla fattar är jag nybliven medlem i Fyrisbiografens vänner.

Mitt råd till den som söker nöje i helgen är att se filmen om Lars Lerin på nyss nämnda biograf, eller leta på något som passar på Destination Uppsala. Bor man på Akademihotellet har man nära till After Work på Ciao Victoria på Drottninggatan. Där spelar Håkan Janssons Trio kl 19 - 21 och medan man lyssnar kan man äta lite nötter och avnjuta en öl.

Trevlig helg tillönskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar