lördag 26 maj 2012

Kulturernas karneval

Idag lördag och imorgon söndag kommer man i Uppsala att kunna njuta av kulturella uttryck från många av världens hörn. Det blir karnevalståg genom stan vid lunchtid och på kvällen finns det en scen i Engelska parken till vilken man tar sig på två röda minuter om man bor på Akademihotellet. Utöver diverse musik kommer kommer även försäljning av maträtter och annat att pågå.

Den legendariske Tomas Gylling - känd från TV-programmet Mosquito - deltar i firandet och drar upp stämningen med dansvänlig musik. Engelska parken har inte varit särskilt välbesökt eftersom den ligger lite skymd bakom Carolina, men efter det här kommer den kanske att bli mer utnyttjad.

I en annan del av Uppsala finns Stadsparken. Där blir det singalong till Grease-låtar och storbildsskärm med ESC ikväll - för den som absolut inte kan hitta på annat att göra. Den som inte vet vad ESC är kanske vill veta att det lär uttydas Eurovision Song Contest. Denna gång från Baku. I stadsparken blir det också dans IRL till levande musik på nya dansbanan. Vi kanske ska förklara att IRL betyder In Real Life, vilket innebär att man håller i sin partner på riktigt och inte via sociala medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar