onsdag 14 mars 2012

Upp och ner

Det går upp och ner i hotellbranschen och det år som ligger framför oss kanske blir lite ner jämfört med 2011 om man ska tro konjunkturprognoserna. På Akademihotellet kommer det att gå både upp och ner från i höst - då blir nämligen vår nya hiss klar. Våra gäster har varit mycket tåliga och inte klagat mycket på att de måste gå i trappor, men vi vet att det kommer att uppskattas med en hiss.

Från midsommar är det planerat att starta och den första perioden blir det mest stök när man ska bila sig ner till en nivå ca 160cm under nuvarande källarnivå. Vår entré från gården kommer inte att kunna användas för ankommande gäster så vi måste be alla att gå in på gatusidan från Övre Slottsgatan.

Om allt löper på som det ska och inget oväntat inträffar kan det vara klart i november för ett premiäråk. Fasaden mot Odinslund kommer att få nytt utseende när inglasningen av hiss-schaktet är klar. Eftersom vi finns i en historisk miljö som är känslig för förändringar har det varit en del synpunkter från stadsarkitekten innan vi fick godkänt på ritningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar