fredag 9 mars 2012

Smakfull upplevelse

Vid personalfikat igår kom vi att prata om hur olika vi upplever och njuter av sånt vi äter beroende på situationen. Ibland kostar vi på oss fina middagar på restaurang där en duktig kock rört ihop något lyxigt, men vi kanske ändå inte kan njuta riktigt som vi tänkt oss. Barmusiken kan vara för hög, sällskapet för tråkigt eller belysningen för stark. Hela situationen oinspirerande kan man säga.

Andra gånger är man på väg hem från bion en sen vinterkväll och lockas av doften från ett gatukök till att inhandla en choritzo med bröd, stark senap och lite rostad lök till ett pris av 25kr. Smakupplevelsen är total och man glömmer tid och rum för den stund det tar att sluka korven. Stående i kylan med det kalla lysrörskenet som stämningsskapare.

Kan ge full njutningseffekt
Så olika kan det alltså vara och det kan vara värt att tänka på ibland. Här på Akademihotellet satsar vi på trevlig bakgrundsmusik, gärna klassiskt och behaglig belysning över frukostbuffén där frukt i glada färger samsas med pålägg, mysli, bröd och allt möjligt man kan vilja äta. Trevligt sällskap får man oftast ordna med själv, men de yttre omständigheterna för njutbar frukost står husfrun Susanne för.

Det är fredag igen och någon kanske söker tips på nöjen. Stadsteatern besökte jag själv nyligen för att se Fyra dagar i april, en pjäs baserad på nyligen offentliggjorda handlingar från 1940-talets Uppsala då det fanns gott om nazister i stan som planerade för ett kommande maktskifte. Välgjort drama, tre stjärnor av fem.

Våra grannar Ekocafeet på Drottninggatan har musik och tapas ikväll. Ett trivsamt litet kulturcafe där Klaus Pontvik skapar stämning och trivsel med vällagade rätter, ekologiskt vin och fina musiker. Cirka sex minuters promenad för en hotellgäst på Akademihotellet, precis lagom för att kvickna till efter vilostunden efter middagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar