tisdag 20 december 2011

Friden sänker sig

Vi närmar oss midvinter och Uppsala har fått ett vitt snölager. Domkyrkans torn, Gustavianum och de andra gamla fina byggnaderna har fått pudersnö som gör att det blir lite vackrare till jul. Vi hoppas att det kan få vara lite kallt och vitt över juldagarna så att den rätta känslan från Ingmar Bergmans Fanny och Alexander infinner sig. Den spelades ju delvis in i våra omgivningar på 90-talet.

Här på Akademihotellet sänker sig lugnet eftersom vi stänger den 23 december för att öppna igen den 5 januari 2012. Däremellan ska vi ha lite extra öppet ett par nätter för två innebandylag från Finland som bor här medan de deltar i Storvreta Innebandycup.

Själv planerar jag några dagars ledighet för att vistas i stugan i Hälsingland med familjen. Björnarna sover nu så om det blir tillfälle till svampplockning blir vi antagligen ensamma i skogen. Vi hoppas på några stjärnklara kvällar när man kan sitta ute och grilla, titta på stjärnfall och lyssna på tystnaden. Som våra förfäder gjorde - innan det fanns tv och sociala medier. Alla läsare tillönskas god hälsa och fridfull jul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar