torsdag 21 juli 2011

Sommar i Uppsala

Antalet utländska sommarturister i Sverige kommer att bli ännu högre än förra sommaren enligt Destination Sweden som håller koll på besöksstatistiken. Den svenska kronan är stark så vi är inget billigt land att turista i, men det verkar inte avskräcka. Det känns positivt att bo i ett land som är attraktivt som besöksmål för andra, även om vi naturligtvis inte kan mäta oss med medelhavsländerna.

Här på Akademihotellet märker vi att den kategori besökare som är störst så här års - de som inte har bokat i förväg utan bestämmer sig när de redan är i stan - just nu är större än samma period förra sommaren. Ändå har vi inte samma stabila högtrycksväder i år som under juli 2010.

Vi har alltså inte samma möjligheter som under övriga året att se kommande beläggning några veckor eller månader i förväg, utan måste acceptera att ha en kortare framförhållning. Men vi är  glada att så många hittar hit, kanske underlättar det att vi finns bara ca 800m från turistbyrån vid Fyris torg. Och att vårt läge mellan Domkyrkan och Slottet passar bra för turister med historiskt intresse.

De ljumma kvällar vi har nu med lite tidigare skymning är sköna att njuta av på en liten uteservering nära ån. Eller kanske på den lilla italienska restaurangen Il Forno vid Universitetet där vi åt pizza med ett par vänner igår kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar