måndag 11 juli 2011

Hotell i världen

Vi är mitt i semesterperioden för åtminstone de flesta svenskar och hittills är vädret - det ständiga ämnet så här års - riktigt hyfsat. Själv har jag haft några sköna dagar i Berlin som är en favorit. Den staden har mycket historia och speciell stämning efter allt den gått igenom och det kanske är därför berlinarna är ett så trevligt släkte.

Är man i hotellbranschen vill man gärna titta på andra hotell och i Berlin finns det gamla anrika hotell Adlon vid Unter den Linden. Det har byggts upp efter kriget så att det ser ut som det ursprungliga Adlon som bombades av de allierade.

Vid Alexanderplatz finns det tjusiga Radisson Blu som utmärker sig på ett helt annat sätt. De har installerat en jättelik cylindrisk akvarietank mitt i byggnaden och fyllt den med en million liter vatten. Gäster med fönster mot ljusgården i mitten kan alltså från sina rum betrakta de 1500 fiskar som glider runt i tanken.

Vi på Akademihotellet skulle gärna ha ett akvarium, men våra begränsade lobbyutrymmen räcker inte riktigt till. Ett litet hörnakvarium i frukostmatsalen får kanske plats, men vill man se något vackert från sitt rum kan man titta på domkyrkan istället. Den är också vacker att se på och behöver ingen fiskmat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar