fredag 7 december 2012

Snön har kommit!

Vintern kom till Uppsala under veckan som gått. Det började med stark kyla förra helgen och sedan kom snön under onsdag och torsdag. Stora mängder snö dessutom och den tradition som finns när det gäller tåg och bussar den här årstiden kan man nog lugnt säga lever vidare. Att SJ uppmanar sina kunder att inte ta tåget när det är snö på spåren är vi vana vid, men att stadsbussarna i Uppsala inte går är ganska ovanligt.

Vi cyklister skräms inte av några snöflingor.
Förr i tiden hade man plogbilar och traktorer som höll undan snön för att infrastrukturen skulle fungera, men numera är det ganska glest mellan dem och därför kan det kan bli moddigt. Om man ska lägga sig i de kommunala beslutsfattarnas arbete skulle man vilja föreslå att de avsätter mer resurser för snöröjning. Och om de som brukligt är svarar att det inte finns resurser eftersom skola, vård och omsorg kostar så mycket kanske de helt enkelt tar ut för lite skatt. Man blir poppis inför valet när man sänker skatten, men det finns ju ett liv efter valen också....

Akademihotellet fick några hotellgäster som blivit strandade i snövädret och de är naturligtvis välkomna, de gjorde ett klokt val tycker jag. Här har vi inte drabbats av snöproblem och när vårt försenade hissbygge är klart i januari kommer vi att njuta intensivt av att slippa stöket och oväsendet. De stör inte på natten, men vi har haft en del konferensgrupper som nog plågats av störande ljud.  De har varit imponerande tålmodiga.

Helgen som kommer är andra advent och det finns många kyrkor att besöka för dem som tycker om jul musik. Ikväll spelar Bo Kaspers -  som tillhör mina favoriter - i UKK, stora salen. Lördag kväll kan man avnjuta Strauss med Kungliga Akademiska Kapellet i Universitetets aula, endast några få steg på plogade vägar från Akademihotellet.

Eller varför inte strosa lite på stan, gå in på Hijazz och beställa in turkiskt marinerat lamm som avnjuts tillsammans med en Sleepy Bulldog? Det gjorde jag häromdan och det ångrar jag inte.

Trevlig helg tillönskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar