onsdag 12 december 2012

121212

Den här dagen har ett magiskt datum om man är intresserad av sifferkombinationer. OS i Peking startade 080808 och det tyckte kineserna var bra eftersom talet 8 ger lycka hos dem. Det verkar som att 12 också fungerar som lyckotal för hittills har den här dan gått bra. Jag deltog i Vakna Uppsala, ett morgonmöte i Konserthuset som startade redan kl 07.00, och det gick bra att cykla dit trots snömodd.

Som alla kan se är 21 december 2012 en ödesdag.
Ikväll ska Akademihotellets personal äta ett välförtjänt julbord på en restaurang i staden. Det stök som vårt hissbygge har medfört har gett receptionisterna en tidvis ganska kylig och bråkig arbetsmiljö. Även våra husfruar har fått stå ut med en hel del extra jobb med damm och skräp som ska städas undan. Alla har varit tålmodiga och inte klagat mycket, men nu när vi bara har några veckor kvar kan de förtjäna lite god mat och dryck i trevlig miljö.

Nästa fredag är det den 21 december och det är ett annat magiskt tal - den dag då jorden går under. Om man får tro Mayakelendern vill säga och jag vet inte hur pålitlig den varit tidigare. Snopet tycker vi som äntligen räknar med att kunna använda den nya hissen och den ekonomiska kalkylen utgår från att vi kan använda den under kommande fyrtio år. Vi håller tummarna för att det inte slår in.

Akademihotellet kommer - om världen finns kvar - att ha stängt under jul- och nyårshelgerna, från 23 december till 6 januari. Sen är alla gäster välkomna igen och då byter vi namn till Hisshotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar