tisdag 10 januari 2012

Vinter i Uppsala?

Tiden efter jul- och nyårshelgerna är lite märklig. Troligen är det känslan av att ha passerat något som man inte riktigt kunde känna i den utsträckning man trodde innan. Det gamla året tar slut och det nya börjar, men i själva verket är det bara nya dagar som kommer och går - precis som resten av året. Vi på Akademihotellet har haft några dagar med stängt i hotellet och nu gör vi bokslut, men i övrigt är allt som vanligt.

Granen står kvar vid receptionen, men jag misstänker att husfrun kommer att städa ut julen imorgon när Tjugondag Knut infaller. Adventsstakarna i fönstren är fina, så de kanske får stå ett tag till i vintermörkret.

Nu har kylan kommit och isarna lägger sig - igår var det blankis på sjön Trehörningen och naturligtvis fanns det åkare som passade på. Lite riskabelt kanske, men blanka sjöisar har kort livslängd så det gäller att passa på. Den som vill testa långfärdsskridskor kan ta sig till Fjällnora och hyra utrustning för en billig penning. Det är inte så svårt och kan man bara vagga som en pingvin brukar det gå bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar