fredag 27 januari 2012

Kanoner igen

Förra året vid den här tiden skrev jag i min blogg att den tradition som innebär att man skjuter salut för nypromoverade doktorer borde avskaffas. Av någon outgrundlig anledning har inte budskapet nått fram för nu smäller det utanför Universitetet igen. Idag fredag 27 januari ska hemvärnet skrämma hundar och pensionärer igen med sina kanoner från första världskrigets beredskap.

Jag hoppas mina läsare - varav en del kanske är i stan för att fira nyss nämnda promovendi -  inte låter sig skrämmas så lätt. Det är ju en del festligheter av det positiva slaget också med högtidstal, uppvaktningar, körsång och dans natten lång. De som tagit in här på Akademihotellet har ganska nära till de flesta nationer där fester hålls ikväll och det kan vara skönt när det är moddigt på gatorna som nu..

Kl 15.00 ska de ha skjutit klart och då återgår vi till det normala här i det fridfulla Uppsala. Evenemangstips för ikväll kan man hitta på www.destinationuppsala.se som är den nya turistsajten i Uppsala. Trevlig helg tillönskas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar