fredag 21 oktober 2011

Uppsala - lugnets stad

Den historiska händelsen denna vecka är att Libyens diktator Moammar Gadaffi igår blev infångad och dödad. Många diktatorer har slutat på liknande sätt och vi gläds nu med folket i Libyen att man så småningom kan hålla fria val och slippa förtryck.

Här i Uppsala inträffar sällan så dramatiska händelser. På Akademihotellet har vi inte haft Gadaffi som gäst och inte heller någon annan av de makthavare som omger sig med stora säkerhetsstyrkor när de är på resa. En ambassadör från ett land utanför Europa bodde här nyligen och då fick vi besök dagen innan ankomst av hans säkerhetskonsulter som bad att få se rummet. Lite nervös var jag nog, men de var nöjda och då kan vi kanske säga att vi har en ganska bra säkerhetsnivå.

Nu från det stora till det lilla - helgen är framför oss full av möjligheter. ODs Caprice är en av årets höjdpunkter bland körkonserter och den inträffar 3-4 december, men biljetter ska köpas innan. Info finns på Orphei Drängars hemsida.

Katalin är en populär musikrestaurang i Uppsala och där kan man se och höra Uppsalas stolthet bland pojkband Vibafemba ikväll och imorgon lördag. De sjunger a capella och har passerat trettio med marginal, men är nog ändå ett pojkband. En riktig kändis, Bob Geldof, var bokad på måndag kväll, men har fått förhinder. Han fattar inte vad han går miste om - Uppsala i oktober kan vara hur fint som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar