fredag 7 oktober 2011

Äntligen

Tomas Tranströmer fick äntligen sitt välförtjänta nobelpris och vi på Akademihotellet lyckönskar honom. Glädjande också att han fick det medan han ännu kan glädjas åt det, efter en stroke verkar han vara svag och hans hustru fick hjälpa till med svaren när pressen strömmade in.

Nobelpriset är en av de mest kända svenska institutionerna i världen och vi kan märka att utländska gäster är intresserade av Nobelmuseet och de uppsalaforskare som tilldelats nobelpriset genom tiderna. Det är också en tradition att nobelpristagare efter festligheterna i Stockholm besöker Uppsala för att föreläsa för de vetgiriga uppsalastudenterna. Vi har ännu inte haft någon av dem som gäst på Akademihotellet, men våra grannar Villa Anna har haft äran och vi kan sola oss i deras glans.

På Reginateatern kan man ikväll höra uppsalaprofilen (även om han bor i Spanien) Owe Törnqvist. En del riktigt bra låtar har han gjort och han lär fortfarande kunna roa sin publik. Imorgon lördag är det rockabilly på Katalin, John Lindberg trio spelar. Blåa jeans, rödrutiga skjortor och bakåtkammat hår/hästsvans rekommenderas.

Man kan också ta en lördagsmorgonpromenad till Vaksala torg där det är marknad från tidiga ottan. Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar