torsdag 24 mars 2011

En stor dag i Uppsala

Det är nu fem veckor kvar till Valborg, en av de viktigaste dagarna på året. Mina läsare utanför Uppsala kan tänkas ifrågasätta det påståendet - dvs att det är en viktig dag - men då har de inte sett hur det ser ut i Uppsala den dagen. Ingen annan dag på året är så full av aktiviteter på alla möjliga platser och lokaler i stan, möjligen undantagandes Kulturnatten i september.

Bland uppsalaborna finns naturligtvis många olika uppfattingar om firandets karaktär och hur det är nu jämfört med förr. Festandet börjar numer dagen innan 30 april och då heter det Kvalborg. Den som orkar kan alltså redan då grundlägga den promillehalt man trivs bäst med och sedan underhålla den då och då till morgonen på 1 maj. 

Gräsplanerna vid Ekonomikum fylls tidigt med ätande, lekande och drickande studenter och de allra flesta verkar ha väldigt roligt. Vid 10 på förmiddagen startar Forsränningen i Fyrisån, vid prick 15 sker mösspåtagning i Carolinabacken, därefter Orphei Drängar i Aulan och vid 21 kvällsringning i Gunillaklockan med vårtal. Dessemellan Champagnegalopp på nationerna om man råkar vara student. Annars kan det räcka med sillunch på balkongen.

Tillresta valborgsfirare rekommenderas förstås att boka sitt boende i god tid. Vill man ha en rekommendation på hotell med bra läge och rimliga priser skulle det kunna bli Akademihotellet som är min personliga favorit. Detta sagt i all blygsamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar