måndag 16 augusti 2010

Nya studenter

Nästa vecka börjar den tid när nya och gamla studenter anländer till Uppsala. De nya kallas recentiorer i studentvärlden och många av dem har säkert stora förväntningar på vad som ska hända i universitetsstaden som är känd för sitt nationsliv. Det är brukligt att nationerna bjuder in till Reccegask första veckan, där man snabbt kan få lära sig de akademiska festtraditioner man bör känna till.

Studentkåren ordnar diverse aktiviteter under välkomstveckan för att hjälpa alla att känna sig välkomna och få lära känna andra som är lika osäkra i den nya miljön. Dessutom finns nu en studentportal på nätet som ger möjlighet för dem som saknar bostad att leta bland de få alternativ som finns kvar. Bristen på boende har varit lika påtaglig varje höst de senaste åren och inget tyder på att det blir bättre i år.

För dem som ska besöka sin studerande släktingar och vänner i Uppsala finns det som väl är gott om alternativ. Ett nytt stort hotell byggs vid resecentrum och med närhet till studentområdena finns det trivsamma Akademihotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar