onsdag 22 februari 2012

Hotell i Uppsala

Tillsammans med min personal fick jag igår en guidning och visning i den mäktiga byggnad som snart öppnar under namnet Radisson Blue vid det nya Resecentrum. Det blir naturligtvis en konkurrent att ta på allvar, även om vi inte tävlar i riktigt samma division. Det bågformade huset ger en speciell känsla i alla större utrymmen som kröker sig så att det syns.
Tidlöst och fritt från trender

På bottenvåningen kommer reception, bar och restaurang att ligga på rad och där är stora glasytor med utsikt mot stationsområdet. Specialglas fick vi veta - det skyddar mot både värme och kyla och ger rätt färgtemperatur på ljuset.

En lite annorlunda lösning på dusch och wc i rummen fick vi se. I väggen mellan toalettutrymmet och rummet finns ett hål som ser ut att vara avsett för ett fönster. Men icke. Där ska vara helt öppet och vill man ha lite privatliv kan man dra för en skjutdörr av glas som hänger i en skena framför själva toaletten. Trend i hotellvärlden enligt arkitekten.

Vi på Akademihotellet följer inga trender. Här kan man stänga dörren om sig på toaletten och till och med låsa om man vill. Lite småborgerligt kanske, men vi tror att de flesta vill nog ha det just så. Vi sätter en egen trend - att avstå från trender.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar