måndag 14 februari 2011

Kvällstur i Stadsparken

Ny vecka och vinterkylan är tillbaka med full kraft. Vaknade vid femtiden och upptäckte att strömmen gått. Alltså inget kaffe och det var 20 minusgrader i Flogsta i morse. Då sätter man sig på cykeln och trampar iväg till Akademihotellet där frukosten är framdukad - vilket privilegium att jobba på hotell!

Jag tipsade förra veckan om Isfestivalen i Uppsala denna vecka. Jag kan särskilt rekommendera ett beök i Stadsparken, helst på kvällen, för att se de belysta isfigurerna som hitresta konstnärer har skapat. Det lär vara äkta is från Torne älv och tittar man nära så kan man se att det troligen stämmer eftersom den är helt klar.

Evenemanget verkar intressera uppsalaborna, igår kväll var det en strid ström av besökare som gick runt och kommenterade konstverken i mörkret och kylan. Och vilken tur vi har med vädret - nu kanske de fina skulpturerna kan stå ett tag när inte värmen tar kål på dem.

Eftersom kalla vintrar är det som gäller nu kommer Akademihotellet nästa år att att ha en filial vintertid - vi bygger ett ishotell i Odinslund där våra gäster kan prova på hur de har det i Jukkasjärvi. Om vi tar is från Fyrisån blir det billig transport och inte stör det väl att det skiftar i brunt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar