torsdag 31 oktober 2013

Tibetaner på besök

Man ska inte vara rädd för att se eller lyssna till något som är väldigt olikt det man är van vid - ibland kan det vara spännande och vackert. Sacred Music Festival pågår i Uppsala och där finns artister från olika världsdelar och musikstilar av många slag.

Fredag 1 november kan man där avnjuta tibetansk tempelsång med de glada herrarna på bilden. De har rest långt och förtjänar en intresserad publik som är beredd att lyssna med öppna öron.

Den tempelsång vi är vana vid, dvs psalmer som sjungs i kyrkan, kan vara hur fint som helst, men ibland kan de kanske kännas lite uttjatade.

Konserterna i festivalen framförs på UKK, det stora konsert- och kongresshuset vid Vaksala torg. Man kan lätt ta sig dit på 12 minuter från Akademihotellet.

onsdag 9 oktober 2013

Centralt boende

Uppsala har blivit en av rikets populäraste orter och inflyttningen är numera 3 - 4 000 personer per år. Det byggs bostäder både centralt och i de omgivande orterna, vilket naturligtvis är nödvändigt om än otillräckligt. Studenter får räkna med att det kan dröja någon termin innan de har ett eget kontrakt och det krävs tillfälliga lösningar som inneboende och andrahandskontrakt fram till dess.

Även andra besökare till staden behöver ibland en bostad för lite längre period än vad som är lämpligt på hotell. Vi på Akademihotellet erbjuder två små lägenheter som är fullt utrustade med eget kök och all köksutrustning. Storleken är 35 - 45 kvm och det finns dubbelsäng, tv och badrum. Man har också tillgång till tvättstuga.

Den som vill ha det bekvämt kan köpa till frukost för en billig peng. Vi har haft gäster som stannar flera månader, medan vissa stannar bara någon vecka. Vårt läge slår det mesta och våra gäster brukar vara mycket nöjda med att ha centralt och bekvämt boende med promenadavstånd till både universitetet, Akademiska sjukhuset och Svenska kyrkan. Välkommen till våra lägenheter!