söndag 5 maj 2013

Gå på konsert!

Om mina arvingar inte får mycket att dela på en dag så kan det bero på att jag spenderat mina pengar på konserter och annat som roar mig. Idag, en helt vanlig söndag i Uppsala, var det Gustaf Mahlers femte symfoni som framfördes med utsökt känsla av Göteborgs universitets symfoniorkester på vårt konserthus. En av Tysklands största musikskapare och ett fantastiskt framförande.

Tyskland är dominerande även idag - den som följer Champions League vet att den spanska dominansen är bruten och två tyska lag ska göra upp i final. Och inom EU är det ingen tvekan om vem som har störst inflytande. Kan det vara så att fotboll och ekonomi hör ihop?

Dagens enkla råd till alla som tycker om att lyssna på  någon typ av musik är att leta upp en lämplig konsert i närheten och kosta på sig bra biljetter. Det är väl investerade pengar. Skulle konserten råka framföras på någon av alla de scener som finns i Uppsala och man behöver någonstans att sova efter musiken har jag självklart ett bra tips: Ta in på Akademihotellet som ligger bra till, har sköna sängar och en mycket omtyckt frukost.