onsdag 27 februari 2013

Hemkänsla på hotell

Våra gäster kommenterar ofta att de uppskattar möjligheten att hämta kaffe, te eller choklad när som helst på dygnet. Vi brukar också ha lite kakor och frukt och kaffet är rättvisemärkt. Den servicen är en del av vår strävan att förmedla känslan av "home away from home", dvs man ska känna sig bekväm och avslappnad även i hotellmiljön.

Vi är ju ett ganska litet hotell och har inte någon room service som de stora hotellen har. Därför är det viktigt för oss att våra gäster själva kan hämta litet fika och sätta sig på rummet, i lobbyn eller vid utsikten mot Domkyrkan för att koppla av en stund.

Hotellboende under en konferens eller ett besök som turist ska vara så bekvämt och enkelt som möjligt för att ge våra gäster den upplevelse de önskar. Vårt centrala läge gör också att det är enkelt att ta en promenad på stan, gå på bio eller avnjuta en god middag och sedan ha nära till sängen.


onsdag 13 februari 2013

Nya vyer

Här kommer äntligen ett inlägg som bekräftar att vi har en alldeles ny fullt fungerande hiss i Akademihotellet. Den är nästan helt ljudlös och den rör sig med en hastighet av en meter per sekund. Inte illa.

Den glasade fronten mot Odinslund gör att vi nu fått helt nya vyer från hotellvåningarna. Vi rekommenderar alla våra gäster att ta med sig en kopp varmt kaffe och en liten kaka, ta hissen till plan3 och sätta sig i en skön Lamino-fåtölj och avnjuta utsikten mot Domkyrkan. Enkla nöjen är ofta de bästa.

Nu har vi ett byggprojekt kvar och det är den nya lägenhet som vi ska göra i källarplanet. Den ska vi hyra ut veckovis och den kommer att passa perfekt för den som uppskattar centralt läge och bekvämt boende. Mer information om den kommer i mitten av mars när den är klar.

Just nu kan jag rekommendera eventuella uppsalabesökare att ta en tur på stan och i stadsparken för att beskåda isskulpturerna som mejslades ut av konstnärer i helgen som gick. Vackert på kvällen särskilt när de är belysta.