fredag 27 januari 2012

Kanoner igen

Förra året vid den här tiden skrev jag i min blogg att den tradition som innebär att man skjuter salut för nypromoverade doktorer borde avskaffas. Av någon outgrundlig anledning har inte budskapet nått fram för nu smäller det utanför Universitetet igen. Idag fredag 27 januari ska hemvärnet skrämma hundar och pensionärer igen med sina kanoner från första världskrigets beredskap.

Jag hoppas mina läsare - varav en del kanske är i stan för att fira nyss nämnda promovendi -  inte låter sig skrämmas så lätt. Det är ju en del festligheter av det positiva slaget också med högtidstal, uppvaktningar, körsång och dans natten lång. De som tagit in här på Akademihotellet har ganska nära till de flesta nationer där fester hålls ikväll och det kan vara skönt när det är moddigt på gatorna som nu..

Kl 15.00 ska de ha skjutit klart och då återgår vi till det normala här i det fridfulla Uppsala. Evenemangstips för ikväll kan man hitta på www.destinationuppsala.se som är den nya turistsajten i Uppsala. Trevlig helg tillönskas!

torsdag 19 januari 2012

Ut med julen

Jag fick just ett påpekande av husfrun Susanne om att hon har slängt ut granen, plockat bort adventsstakarna, kulorna i fönstren och allt det andra som hör julen till. Och jag har inte ens nämnt det i bloggen. Nu har vi istället blommor och lite ljusstakar här och där till i slutet av november då det är dags igen. Livets kretslopp.

Jag kan också passa på och nämna att vi ofta får beröm för den goda och rikliga frukosten som Susanne är ansvarig för. När man bor på hotell ska man ha en god frukost med färskt bröd och mycket att välja på. Bland de trestjärniga hotellen i Uppsala har vi en frukostbuffé som slår det mesta. Skrivet i all blygsamhet. Hon brukar t o m ha croissanter som inte alls är nyttiga, men ack så goda.

Jag förbereder just nu ett direktutskick till kunder i Uppsala som söker konferenslokaler. Vi har fem lokaler att erbjuda med bästa läget i stan. Grupper upp till cirka trettio personer kan vi ta emot och vi har teknisk utrustning och internet i alla lokaler.
Kaffe, lunch, frukt och godis får man självklart. Man ska njuta av något gott även om man inte får frukostbuffén och lite choklad och frukt ger som alla vet både yin och yang.

tisdag 10 januari 2012

Vinter i Uppsala?

Tiden efter jul- och nyårshelgerna är lite märklig. Troligen är det känslan av att ha passerat något som man inte riktigt kunde känna i den utsträckning man trodde innan. Det gamla året tar slut och det nya börjar, men i själva verket är det bara nya dagar som kommer och går - precis som resten av året. Vi på Akademihotellet har haft några dagar med stängt i hotellet och nu gör vi bokslut, men i övrigt är allt som vanligt.

Granen står kvar vid receptionen, men jag misstänker att husfrun kommer att städa ut julen imorgon när Tjugondag Knut infaller. Adventsstakarna i fönstren är fina, så de kanske får stå ett tag till i vintermörkret.

Nu har kylan kommit och isarna lägger sig - igår var det blankis på sjön Trehörningen och naturligtvis fanns det åkare som passade på. Lite riskabelt kanske, men blanka sjöisar har kort livslängd så det gäller att passa på. Den som vill testa långfärdsskridskor kan ta sig till Fjällnora och hyra utrustning för en billig penning. Det är inte så svårt och kan man bara vagga som en pingvin brukar det gå bra.