måndag 31 maj 2010

Sommar i Uppsala

Idag är en riktigt klar och fin sommardag, precis rätt för den som vill turista lite i sin gamla studentstad och uppleva gamla minnen. Vi kan lova att mycket är sig likt från förr, men också att vi har fått ett mycket vackrare årum med träbryggor och serveringar utmed Fyrisån.
Vi har ett läge som passar perfekt för att ströva runt i gator och gränder. Glöm inte att besöka Gustavianum för att se museet med Augsburgska skåpet, ett märkligt konstföremål från Gustav ll Adolfs tid.

söndag 30 maj 2010

Tekniskt avbrott

Lördagsmorgonen började inte bra i receptionen. Karin ringde på förmiddagen och berättade att betalterminalen började tappa kontakten med pinpad enheten. Så småningom slutade den helt att fungera.

Som tur är har leverantören BBS bra service och lovade att vi fick hämta ny kabel hos dem. I Hammarby sjöstad. Åkte alltså iväg på lördageftermiddagen och fick sladdar och ordningen var återställd.

fredag 28 maj 2010

Promotioner med kanoner

Efter en förmiddag på Almega i Stockholm tycker man det är skönt att återvända till det lugna Uppsala - tills man passerar universitetet där det just idag dånar av kanonsalvor. Den gamla traditionen att salutera nya doktorer är ännu vid liv och idag är promotionsdag.

Många gäster till doktorsmiddagar bor förstås på Akademihotellet, då har de nära till allt. Vi önskar alla nyblivna doktorer lycka och välgång.

torsdag 27 maj 2010

Uppsala på sommaren

Uppsala är en stad som präglas av studentlivet - nationernas mäktiga byggnader i centrum och universitetets campusområden i den södra delen av staden präglar stadsbilden. Och alla traditioner med valborgsfirandet, gasque på nation, flogstavrålet kl 22, forsränning, roddtävlingar och studentorkestrar är viktiga i Uppsala kulturliv.

Sommaren närmar sig och det blir en annan stad, lite lugnare tempo och en bra tid för den som vill uppleva det historiska Uppsala. Universitetsmuseet i Gustavianum, Silverbibeln på Carolina, museet i domkyrkotornet - eller kanske bara sitta och njuta på någon av alla uteserveringar som kantar Fyrisån på sommaren?

onsdag 26 maj 2010

Majmorgon

Solig, men kylig morgon i Uppsala. På lördag 29 maj blir det festligheter i stan när Kulturernas karneval startar.

Nu närmar sig också studentexamenstider med tutande bilkaravaner på Övre Slottsgatan.

Den traditionella promotionshögtiden på fredag den 28 maj brukar jag varna för - de skjuter salut med kanoner vid universitetshuset som bara är ett par hundra meter bort. Men våra hotellgäster kan sova lugnt, det smäller inte före 12.30.

tisdag 25 maj 2010

En vanlig dag

Kurslokalerna fylls idag av lite nervösa läkare som har sin examination i anestesi.

Fågelautomaten är fylld för sista gången i vår, nu får de klara sig till i höst.

Vi har en ny annonsruta på http://www.klart.se/. Där kan man också se uppsalavädret en vecka framåt.

Serveringen har fått nya fönsterlampor som ska sprida vackert sken efter sommaren. Husfrun Susanne tycker att de var helt i min stil, lite gammaldags...

måndag 24 maj 2010

Vår i Uppsala

Just nu är Uppsala fantastiskt vackert och det är rätta tiden att starta en blogg. Här på hotellet har vi strålande utsikt mot domkyrkan som är ståtlig i solskenet.
Vill man besöka Uppsala för att uppleva staden till fots har vi nog ett av de bästa lägena. Många har tillbringat sina studentår här och tycker att det är spännande att få gå på de kända gatorna igen.